NUTTY Jahody lyofilizované (plátky)
Lyofilizácia je unikátny proces sušenia ovocia mrazom. Prebieha najprv tak, že ovocie prudko zmrazíme a následne sa suší pri nižšom tlaku. Tým dochádza k javu, kedy sa voda z ovocia mení na paru, ale ovocie si aj cez to zachováva farbu, vôňu a tiež nutričnú hodnotu vrátane všetkých vitamínov a minerálov obsiahnutých v čerstvom ovocí.
Jahody sú výborným zdrojom vitamínu C, ktorý podporuje našu imunitu. Ako jeden z mála druhov ovocia, obsahujú jahody kyselinu ellagovú, ktorá pôsobí na telo ako účinný antioxidant a pomáha neutralizovať negatívne účinky voľných radikálov na naše bunky. Vďaka nízkemu glykemickému indexu jahody pomáhajú regulovať krvný cukor, sú teda vhodné aj pre diabetikov.
Zloženie:
100% lyofilizované jahody
Nutričné hodnoty NUTTY Jahody lyofilizované (plátky)
| Nutričné hodnoty | ve 100g | v 1 dávke |
| Energetická hodnota | 1359 kJ / 323 kcal | |
| Tuky | 3,8 g | |
| z toho nasýtené mastné kyseliny | 0,36 g | |
| Sacharidy | 52,6 g | |
| z toho cukry | 52,6 g | |
| Vláknina | 20,0 g | |
| Bielkoviny | 7,9 g | |
| Soľ | 0,01 g |
Vlastnosti produktu NUTTY Jahody lyofilizované (plátky)
| Obsah balenia | 20g/40g/100g |
| Poľnohospodárska produkcia | mimo EÚ |
| Výrobca | NUTTY |
| Zloženie | Jahody 100% |
