Chrumkavé Lyo ovocie
Lyofilizované (mrazom sušené) ovocie si zachováva prirodzenú chuť, vôňu, farbu aj výživové hodnoty čerstvého ovocia – bez pridaného cukru, konzervantov alebo umelých farbív. Vďaka šetrnému spracovaniu vyniká chrumkavou štruktúrou a intenzívnou chuťou. Skvele sa hodí do raňajkových kaší, jogurtu, smoothie, müsli alebo len tak na maškrtenie.
Vyberajte z obľúbených druhov ako jahody, maliny, banán, mango alebo višne - a doprajte si ovocné osvieženie kedykoľvek počas dňa.
Čo je lyofilizácia?
Lyofilizácia, teda sušenie mrazom za zníženého tlaku, je mimoriadne šetrná metóda spracovania ovocia. Vďaka nej si plody zachovávajú maximum svojej prirodzenej chuti, vône, farby i výživových látok – vrátane vitamínu C, antioxidantov a ďalších cenných fytonutrientov. V porovnaní s bežnými sušenými produktmi si lyofilizované ovocie uchováva výrazne vyšší obsah živín a skvele chutí.
Výsledkom je ovocie, ktoré je na pohľad, chuť i vôňu veľmi blízke čerstvému - len s výhodou dlhšej trvanlivosti a bez nutnosti pridaných konzervantov či cukru.
Prémiová značka chrumkavého ovocia NUTTY
Lyofilizované ovocie NUTTY predstavuje spojenie vysokej kvality, šetrného spracovania a starostlivo vybraných surovín. Každé balenie prechádza ručnou kontrolou a je určené pre všetkých, ktorí hľadajú skutočne chutný a výživný variant ovocia, ktorý si môžu dopriať kedykoľvek počas dňa.
Prečo zaradiť lyofilizované ovocie do jedálnička?
Ovocie je prirodzeným zdrojom dôležitých vitamínov (najmä C a K), minerálov ako horčík a vápnik, a tiež vlákniny. Navyše obsahuje prírodné farbivá – napríklad antokyány alebo karotenoidy – ktoré pôsobia ako silné antioxidanty a podporujú vitalitu organizmu.
Lyofilizované ovocie si obľúbia aj deti – je ľahké, chrumkavé a chutí skvele aj bez dosladzovania. Je ideálny do raňajkových kaší, jogurtov, smoothie alebo ako zdravá desiata na cesty. Po zaliatí tekutinou krásne zmäkne a pripomína čerstvé plody.