FerMato Orleánsky sladový ocot - Klasika 347 ml
FerMato Orleánsky sladový ocot - Klasika 347 ml
- 100% prírodné zloženie
- Tradičná pomalá fermentácia
- Zmení pohľad na octy
- Aromatická chuť
- Vhodné na prípravu drinkov
S týmto sladovým octom sa zamilujete do kyslej chuti . Jemný, ale výrazný – pozdvihne každé jedlo bez toho, aby ho prehlušil . Vyrobený pomalou Orleánskou metódou , vďaka ktorej má hĺbku, noblesu… a návykové kúzlo.

Niečo iné
Sladový ocot má plnú chuť s jemne karamelovými a zemitými tónmi , ktoré získava zo starostlivo vybraného sladu a zrenia v dubových sudoch.
Skvele sa hodí do omáčok, marinád aj na nakladanie zeleniny či húb , ale prekvapí vás aj pri popíjaní . Stačí 1 diel octu na 5 dielov perlivej vody a získate osviežujúci nápoj bez cukru s ľahko karamelovým nádychom.

Ako ocot vzniká?
Všetko začína na poli – pri jačmeni, ktorý necháme naklíčiť, nasladovať a potom z neho uvaríme nechmelené, sladkasté pivo . To potom pomaly octovatí orleánskou metódou v barrique sudoch , kde získava jemnosť, hĺbku a charakter , o ktorých si priemyselne vyrábané octy môžu nechať len zdať.
Po mesiacoch zrenia v barrique – dubových sudoch, v ktorých dozrievajú aj slávne vína ako Bordeaux – ho stáčame do fliaš, kde ďalej zreje. Takmer rok starostlivosti a trpezlivosti sa tak premieňa na sladový poklad. Nakladajte s ním s radosťou.
Tichý hrdina vašej kuchyne
S týmto sladovým octom sa zamilujete do kyslej chuti . Jemný, ale výrazný – pozdvihne každé jedlo bez toho, aby ho prehlušil . Vyrobený pomalou Orleánskou metódou , vďaka ktorej má hĺbku, noblesu… a návykové kúzlo.

