Fazuľové brownies
Fazuľové brownies (vegán) – vláčne, výživné a prekvapivo jednoduché
Áno, hlavnou surovinou sú fazuľa… ale v chuti ich nespoznáte ani omylom!
Výsledkom je vláčny, čokoládový dezert plný kvalitných ingrediencií – ideálny ako sladká desiata počas sviatkov aj po nich.
Potrebujeme (forma cca 20 × 20 cm/min. 4 porcie):
-
400 g varených adzuki fazule
-
1 zrelý banán
-
2 PL orechového masla (odporúčame Slaný karamel )
-
2 PL javorového sirupu
-
1 PL vanilkového extraktu
-
100 ml rastlinného mlieka
-
3 PL (cca 50 g) kakaa
-
50 g proteínu (ideálne vanilka – krásne podporí chuť)
-
1 ČL kypriaceho prášku
Na ozdobu:
jogurt, orechové maslo, kakaové bôby, ovocie
Ako na to:
-
Rozmixujeme základ
Fazuľu, banán, javorový sirup, mlieko a vanilkový extrakt rozmixujeme do hladkej hmoty. -
Pridáme sypké suroviny
Vmiešame proteín, kakao a kypriaci prášok. Cesto by malo byť hutnejšie a krásne čokoládové. -
Pečieme
Premiestnime do formy vystlanej papierom na pečenie a pečieme cca 20 minút na 180 °C .
Hotové brownies necháme úplne vychladnúť , aby držali tvar a boli pekne vláčne. -
Servírujeme
Ozdobíme jogurtom, orechovým maslom, kakaovými bôbmi alebo čerstvým ovocím.
05. 12. 2025

