Krémová mrkvová polievka
(4 porcie)
Ingrediencie:
-
2 lyžice rastlinného oleja
-
2 cibuľa
-
1 kg mrkvy
-
1 plechovka varené cícer
-
1 plechovka kokosového mlieka
-
2 lyžice Bujonky Orient
-
1 l vody
Na servírovanie:
pečený cícer a mrkva, semienka alebo oriešky, pečivo
Postup:
Vo väčšom hrnci rozohrejeme olej a orestujeme na ňom nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme očistenú a na kúsky nakrájanú mrkvu a krátko spoločne orestujeme. Potom prisypeme prepláchnutý cícer, prilejeme kokosové mlieko, pridáme Bujónku Orient a zalejeme vodou. Varíme približne 20 minút, kým nie je mrkva mäkká.
Medzitým si pripravíme pečený cícer a mrkvu na servírovanie – stačí ich premiešať s trochou oleja a obľúbeným korením a upiecť v rúre alebo v teplovzdušnej fritéze dozlatista.
Uvarenú polievku rozmixujeme dohladka, prípadne doladíme konzistenciu podľa chuti. Podávame ju s pečenou cícerom a mrkvou, posypanú semienkami alebo orieškami. Skvele chutí aj s čerstvým pečivom.
21. 01. 2025

