Raw vianočná kokosová roláda
Kokos na Vianoce patrí a táto kokosová roláda je skvelou zdravou alternatívou k bežným cukrovinkám , ktoré zachutia všetkým. Za to Vám ručíme! :) Fotografie postupu prípravy rolády nájdete dole v galérii.
Na 20 porcií budete potrebovať:
1) tmavá vrstva
- 200 g datlí
- 100 g strúhaného kokosu
- 100 g kešu orechov
- 30 ml kokosového oleja
- 30 g kakaa
- štipka soli
2) svetlá vrstva
- 200 g kokosu
- 100 g kešu orechov
- 50 ml agáve sirupu
- 30 ml kokosového oleja
Kokos na posypanie
- strúhaný kokos podľa potreby
Postup
1) Najskôr si pripravíme tmavú vrstvu – datle namočíme aspoň na 30 minút do vody. V mixéri rozmixujeme kokos a kešu orechy na múku. Do mixéra pridáme kakao, štipku soli a scedené datle. Mixujeme pokiaľ nie je hmota jednotná, potom ju rozvaľkáme na tenkú placku. Najlepšie to ide tak, že si placku dáme na potravinovú fóliu a na placku dáme papier na pečenie a váľame cez neho.
2) Pripravíme si ingrediencie na svetlú vrstvu. Najskôr v mixéri rozmixujeme kešu a 150 g kokosu, mixujeme pokiaľ nebude hmota ľahko lepivá. Zmiešame ju so zvyškom kokosu (50 g), agáve sirupom a kokosovým olejom.
3) Svetlú vrstvu navrstvíme na tmavú. Zarolujeme a dôkladne utiahneme. Necháme chladiť aspoň 2 hodiny v chladničke, ideálne však cez noc. Potom rozkrájame na jednotlivé kolieska.
TIP: kešu orechy môžete nahradiť 100% kešu maslom jemným
29. 11. 2023