Raw vianočná kokosová roláda
Kokosová roláda – ľahšia vianočná klasika v zdravšom kabátiku
Kokos na Vianoce jednoducho patrí. A táto kokosová roláda je skvelou alternatívou k bežným cukrovinkám - jemná, nepečená, krásne vláčna a chutí úplne všetkým.
Na cca 20 porcií budete potrebovať:
1️⃣ Tmavá vrstva
-
200 g datlí
-
100 g strúhaného kokosu
-
100 g kešu orechov
-
30 ml kokosového oleja
-
30 g kakaa
-
štipku soli
2️⃣ Svetlá vrstva
-
200 g kokosu
-
100 g kešu orechov
-
50 ml agávového sirupu
-
30 ml kokosového oleja
Na posypanie:
-
strúhaný kokos podľa potreby
POSTUP
1) Tmavá vrstva
-
Datle namočte aspoň na 30 minút do vody.
-
V mixéri rozmixujte kokos a kešu orechy na jemnú „múku“.
-
Pridajte kakao, štipku soli, scedené datle a kokosový olej.
-
Mixujte, kým nevznikne jednotná mäkká hmota.
-
Hmotu vyvaľkajte na tenkú placku – najlepšie medzi dvoma vrstvami (dole potravinová fólia, hore papier na pečenie).
2) Svetlá vrstva
-
Kešu orechy rozmixujte spolu so 150 g kokosu, až vznikne ľahko lepivá hmota.
-
Zmiešajte so zvyškom kokosu (50 g), agávovým sirupom a kokosovým olejom.
-
Dôkladne premiešajte.
3) Finálne zostavenie
-
Svetlú vrstvu rovnomerne rozotrite na tmavú.
-
Zarolujte pevne do rolády a poriadne utiahnite (fólia pomôže).
-
Nechajte chladiť minimálne 2 hodiny , ideálne cez noc .
-
Nakrájajte na plátky a podávajte.
TIP:
Kešu orechy môžete nahradiť 100% jemným kešu maslom - práca bude rýchlejšia a textúra ešte krémovejšia.
30. 11. 2025

