Ryža s adzuki a zeleninou
Na 2 porcie budete potrebovať:
-
100 g adzuki fazule (v suchom stave)
-
1 pór
-
2 cibuľa
-
2 mrkvy
-
30 g arašidov
-
½ papriky
-
40 g arašidového masla
-
1 PL sójovej omáčky
-
1 PL kokosového oleja
-
soľ, korenie
-
120 g ryže (v suchom stave)
👉 Skúste ryžu variť vo vývare z Bujónky miesto soli.
Ryža získa krásnu chuť a celé jedlo posunie o úroveň vyššie.
Postup:
-
Fazuľu si vopred namočíme – ideálne cez noc. Druhý deň ich varíme aspoň 1 hodinu, kým nezmäknú.
-
Medzitým si pripravíme zeleninu. Pór a cibuľu nakrájame nadrobno, mrkvu a papriku na tenké prúžky. Arašidy nasekáme na menšie kúsky.
-
Na panvici rozohrejeme kokosový olej a orestujeme cibuľu, pór a arašidy , kým nezačnú zlátnuť.
-
Pridáme mrkvu a papriku , krátko podusíme a následne vmiešame arašidové maslo a sójovú omáčku . Podľa potreby zriedime trochou vody a dochutíme soľou a korením.
-
Ryžu si uvaríme zvlášť – v dvojnásobnom množstve vody pod pokrievkou, pokiaľ tekutina nezmizne.
-
Hotovú zeleninovú zmes podávame spoločne s ryžou. Na záver môžete jedlo ozdobiť nasekanými arašidmi, čerstvým petržlenom alebo koriandrom.
27. 11. 2025


