Úvod / Magazín

Ryža s adzuki a zeleninou

Dnes pre vás máme tip na rýchly obed, ktorý je plný bielkovín a krásne vonia po arašidovom masle.

Na 2 porcie budete potrebovať:

  • 100 g  adzuki fazule (suchý stav)
  • 1 pór
  • 2 cibule
  • 2 mrkvy
  • 30 g arašidov
  • ½ papriky
  • 40 g arašidového masla
  • 1 pl sójovej omáčky
  • 1 pl kokosového oleja
  • soľ, korenie
  • 120 g ryže (suchý stav)

POSTUP:

Fazuľu si deň vopred namočíme a druhý deň minimálne 1 h varíme.

Nakrájame si pór a cibuľu na malé kocky, mrkvu a papriku na prúžky. Arašidy nakrájame na menšie kúsky.

Na panvičke si rozpálime olej, pridáme cibuľu, pór a arašidy. Krátko opečieme než začne cibuľa s pórom zlatnúť. Pridáme mrkvu a papriku, keď trošku zmäknú pridáme arašidové maslo, sójovú omáčku a vodu podľa potreby. Premiešame a prípadne osolíme, okoreníme podľa chuti.

Ryžu, počas prípravy zmesi, uvaríme v dvojnásobnom množstve vody. Varíme pod pokrievkou, kým sa voda nevyparí.

Podávame spoločne, môžeme ozdobiť nasekanými arašidmi, petržlenovou vňaťou alebo koriandrom.

04. 03. 2023

Dalšie články

Recept: Vafle s ořechovým krémem

Milujete vafle? A rádi byste zkusili jejich zdravější variantu? Máme pro vás…

Narozeninový dort balíčku zdraví (VEGAN)

Balíček zdraví, první rok slaví.. A první narozeniny si prostě zaslouží dort :).. Škoda, že jste…