Úvod / Magazín

Vločky jako nejlepší zdroj energie

Ovsené, špaldové a quinoa vločky sú v našej ponuke skôr ako povinnosť :).

Milujeme ich v našich Zdravých raňajkách so superpotravinami, alebo si ich pripravujeme samostatne podľa svojej fantázie – s čertvým ovocím, kokosovými chipsmi , acai, rastlinným mliekom alebo jogurtom.

A prečo toto všetko? Okrem toho, že výborne chutia, majú aj veľa výživových predností .

Quinoa vločky

Quinoa vločky sa chuťovo prispôsobia ostatným ingredienciám. Quinoa je nutričná bomba . Obohatí váš jedálniček pri redukčnej diéte aj keď ste vegetariáni alebo vegáni. Navyše je vhodná aj pre ľudí s celiakiou .

Má vysoký obsah bielkovín, obsahuje množstvo vitamínov a ešte navyše je významným zdrojom minerálov ako vápnik, železo, draslík, zinok a horčík. Vďaka vysokému percentu vlákniny je ľahko stráviteľná . Obsahuje tiež široké spektrum živín, ako je tiamín, riboflavín, kyselina listová, beta-karotén a vitamín C. Možno práve preto je tiež často označovaná ako superpotravina.

Špaldové vločky

Špaldové vločky – špalda je ľahko stráviteľná , stimuluje imunitný systém a je bohatá na minerály a vitamíny. Z vitamínu hlavne vitamín B17, ten je vysoko cenený pre svoju antioxidačnú vlastnosť a má protirakovinové pôsobenie. Ďalšie výživovo zaujímavé látky v špalde sú vitamín B1, B3, mangán, draslík, vápnik, železo, fosfor, bielkoviny, nenasýtené mastné kyseliny, vláknina a ďalšie. Špaldové vločky obsahujú lepok.

Ovsené vločky

Ovsené vločky majú veľa pozitívnych vlastností a môžu vám pomôcť ako so skvalitnením vašej stravy, tak aj s tvarovaním vašej vysnívanej postavy. V tomto vynikajúcom zdroji energie sa totiž skrýva 66% sacharidov, 16% bielkovín, 7% tuku a tiež 12 – 14% vlákniny . Zároveň predstavujú zdroj vitamínov aj minerálov, kyseliny listovej.

Vločky disponujú vysokým obsahom železa , ktorý je takmer rovnako vysoký ako u mäsa. Chutný pokrm z ovsených vločiek vám tiež dodá množstvo dôležitých minerálnych látok - nájdete v nich vápnik, draslík, fosfor, horčík, zinok, meď a mangán.

Ovsené vločky pomáhajú pri črevných a žalúdočných ťažkostiach, poruchách trávenia, posilňujú imunitný systém, tlmia zvýšenú činnosť štítnej žľazy. Pozitívnych účinkov je naozaj celý rad.

(Lucia Štiková)

07. 07. 2020

Dalšie články

Den bez palmového oleje

1. únor - Den bez palmového oleje. Ale proč je palmový olej tolik odsuzovaný a proč stoupá jeho…

Dostaňte z orechov to najlepšie, máčajte ich!

Mnoho ľudí si orechy obľúbilo pre ich lahodnú chuť a bohaté nutričné hodnoty. Ale málokto vie, že…

Müsli tyčinky se superfoods

Tyto müsli tyčinky si zamiluje celá Vaše rodina! Jsou bez cukru a másla, a právě o to…