NUTTY SKOŘICE CEYLONSKÁ MLETÁ 100 G
NUTTY SKOŘICE CEYLONSKÁ MLETÁ 100 G
Použitá časť rastliny: kôra
Vzhľad a farba: mletá kôra svetlohnedej farby
Vôňa a chuť: intenzívna aromatická vôňa, sladká delikátna chuť
Použitie v kuchyni: Do sladkých pokrmov, do pečiva, cukrárskych výrobkov, do mäsitých pokrmov sa pridáva v ázijskej, latinskoamerickej, arabskej a španielskej kuchyni.
Výskyt: Škoricovník ceylonský ( Cinnamomum zeylanicum ) pochádza zo Srí Lanky (ostrov Ceylon), pestuje sa však aj v iných tropických oblastiach. Cejlónska škorica je považovaná za tú najkvalitnejšiu (z toho najlepšia je z kôry osemročných kríkov).
Zdravotné účinky: Má schopnosť zahriať ľudské telo vnútorne a rozprúdiť krv, pomáha pri cukrovke, má dezinfekčné a antibiotické účinky.
Nutričné hodnoty NUTTY SKOŘICE CEYLONSKÁ MLETÁ 100 G
Nutričné hodnoty | ve 100g | v 1 dávke |
Energetická hodnota | 1330 kJ / 318 kcal | |
Tuky | 3,2 g | |
Sacharidy | 56,0 g | |
Vláknina | 53,0 g | |
Bielkoviny | 3,9 g | |
Soľ | 0,1 g |
Vlastnosti produktu NUTTY SKOŘICE CEYLONSKÁ MLETÁ 100 G
Obsah balenia | 100 g |
Krajina pôvodu | Srí Lanka |
Zloženie | uvedené v popise produktu |
Minimálna trvanlivosť do | uvedené na obale |