Úvod / Magazín

Grilovanie s Bujónkou: Chuť bez kompromisov

Bujónka Bujónka Počet přečtení 18×

Prečo práve Bujónka?

Pretože v jednoduchosti je sila. Bujónka nie je len dochucovadlo do polievky - skvele funguje aj ako základ marinády alebo dip. Neobsahuje glutamáty, je bez zbytočnej chémie, s nízkym obsahom soli a plná skutočnej chuti.

Stačí zmiešať bujónku s olejom, bylinkami alebo jogurtom a máte hotovo. Vhodné na:

  • zeleninu
  • mäso
  • tofu a tempeh
  • syry
  • ako základ na dipy k pečivu aj zelenine

Recept: Grilované zeleninové špízy

Čo budete potrebovať:

  • 1 baklažán
  • 1 cuketa
  • 1 veľká červená paprika
  • 2 šalotky
  • 1 strúčik cesnaku

Na marinádu:

  • 2 PL Bujóny Paprika/Chilli (alebo akékoľvek iné príchute)
  • 2 PL olivového oleja
  • čierne korenie, štipka chilli, sušený cesnak a cibuľka

Postup:
Nakrájajte zeleninu – cibuľku, cuketu, baklažán na kolieska, papriku na väčšie kúsky. Baklažán osoľte a po chvíli osušte. Zeleninu dajte do misky, pridajte marinádu a premiešajte. Nechajte odležať aspoň 30 minút, potom napichujte na špízové ihly a grilujte do mäkka.


Recept: Marinovaná zelenina s tempehom a dipom

Ingrediencie:

  • 1 žltá paprika
  • 1 cuketa
  • 2 červené cibule
  • predvarené zemiaky
  • 1 balenie tempehu

Marináda:

Postup:

Nakrájajte zeleninu a tempeh. Zmiešajte so zemiakmi, pridajte marinádu a dôkladne premiešajte. Grilujte na tácke alebo napichajte na špíz. Servírujte s čerstvým šalátom, orechmi a dipom.

Rýchly dip:

  • 1 PL Bujony 300 g jogurtu alebo kyslej smotany

TIP: Rýchly dip s Bujónkou

Chcete osvedčený doplnok ku každému grilovaniu ? Zmiešajte Bujónku s jogurtom alebo kyslou smotanou – v pomere cca 1 lyžica Bujónky na 150–200 g jogurtu. Vznikne lahodný dip , ktorý skvele doladí:

  • grilovanú zeleninu a mäso,
  • pečené alebo varené zemiaky,
  • zeleninové špízy,
  • alebo nakrájanú čerstvú zeleninu: mrkva, reďkev, uhorku, stopkový zeler a pod.

Jednoduché, rýchle a chuťovo neprekonateľné! Tento dip si zamilujú aj tí, ktorí „dipom veľmi nedajú“ – pretože chuť Bujónky je jednoducho návyková.


 Tipy pre grilovacie majstrovstvá s Bujónkou

  • Najjednoduchšia marináda? Bujónka olej (2:1). Môžete pridať bylinky, cesnak alebo citrónovú šťavu.
  • Mäsový variant? Bujónka Hovädzie alebo Kurací olej trochu dijonskej horčice.
  • Na syr? Bujónka Červená repa alebo Tekvicová s kvapkou oleja a štipkou tymiánu.
  • Na zeleninu? Stavte na Bujónku Orient alebo Paprika-Chilli.
  • Nie je čas? Zmiešajte, naložte, nechajte 10 minút a môžete grilovať.

A čo ďalej?

Chystáte záhradnú oslavu, alebo len chcete prekvapiť rodinu niečím novým? Vyskúšajte Bujónku aj na:

  • pečené zemiaky
  • ochutenie domáceho hummusu
  • rýchle nátierky a dipy

💚 Bujónka dodá vašim letným receptom šťavu – bez kompromisov. A s chuťou, ktorá vás neprestane baviť.

05. 06. 2025

Dalšie články

Superprotein s banánem a kiwi

Ideální jako sladká dopolední svačinka. Dopřát si jej ale můžete kdykoliv během dne. Ingredience…

Raffaelo guličky

Ako som už spomenula, milujem na Vianoce všetko nepečené. Tentokrát prinášam niečo pre milovníkov…

Raw slunečnicové krekry

Další tip na raw krekry - tedy slané mlsání bez výčitek. Navíc velmi zdravé mlsání. Semínka…