Grilovanie s Bujónkou: Chuť bez kompromisov
Prečo práve Bujónka?
Pretože v jednoduchosti je sila. Bujónka nie je len dochucovadlo do polievky - skvele funguje aj ako základ marinády alebo dip. Neobsahuje glutamáty, je bez zbytočnej chémie, s nízkym obsahom soli a plná skutočnej chuti.
Stačí zmiešať bujónku s olejom, bylinkami alebo jogurtom a máte hotovo. Vhodné na:
- zeleninu
- mäso
- tofu a tempeh
- syry
- ako základ na dipy k pečivu aj zelenine
Recept: Grilované zeleninové špízy
Čo budete potrebovať:
- 1 baklažán
- 1 cuketa
- 1 veľká červená paprika
- 2 šalotky
- 1 strúčik cesnaku
Na marinádu:
- 2 PL Bujóny Paprika/Chilli (alebo akékoľvek iné príchute)
- 2 PL olivového oleja
- čierne korenie, štipka chilli, sušený cesnak a cibuľka
Postup:
Nakrájajte zeleninu – cibuľku, cuketu, baklažán na kolieska, papriku na väčšie kúsky. Baklažán osoľte a po chvíli osušte. Zeleninu dajte do misky, pridajte marinádu a premiešajte. Nechajte odležať aspoň 30 minút, potom napichujte na špízové ihly a grilujte do mäkka.
Recept: Marinovaná zelenina s tempehom a dipom
Ingrediencie:
- 1 žltá paprika
- 1 cuketa
- 2 červené cibule
- predvarené zemiaky
- 1 balenie tempehu
Marináda:
- 2 PL Bujónky Orient
- 2 PL oleja
Postup:
Nakrájajte zeleninu a tempeh. Zmiešajte so zemiakmi, pridajte marinádu a dôkladne premiešajte. Grilujte na tácke alebo napichajte na špíz. Servírujte s čerstvým šalátom, orechmi a dipom.
Rýchly dip:
- 1 PL Bujony 300 g jogurtu alebo kyslej smotany
TIP: Rýchly dip s Bujónkou
Chcete osvedčený doplnok ku každému grilovaniu ? Zmiešajte Bujónku s jogurtom alebo kyslou smotanou – v pomere cca 1 lyžica Bujónky na 150–200 g jogurtu. Vznikne lahodný dip , ktorý skvele doladí:
- grilovanú zeleninu a mäso,
- pečené alebo varené zemiaky,
- zeleninové špízy,
- alebo nakrájanú čerstvú zeleninu: mrkva, reďkev, uhorku, stopkový zeler a pod.
Jednoduché, rýchle a chuťovo neprekonateľné! Tento dip si zamilujú aj tí, ktorí „dipom veľmi nedajú“ – pretože chuť Bujónky je jednoducho návyková.
Tipy pre grilovacie majstrovstvá s Bujónkou
- Najjednoduchšia marináda? Bujónka olej (2:1). Môžete pridať bylinky, cesnak alebo citrónovú šťavu.
- Mäsový variant? Bujónka Hovädzie alebo Kurací olej trochu dijonskej horčice.
- Na syr? Bujónka Červená repa alebo Tekvicová s kvapkou oleja a štipkou tymiánu.
- Na zeleninu? Stavte na Bujónku Orient alebo Paprika-Chilli.
- Nie je čas? Zmiešajte, naložte, nechajte 10 minút a môžete grilovať.
A čo ďalej?
Chystáte záhradnú oslavu, alebo len chcete prekvapiť rodinu niečím novým? Vyskúšajte Bujónku aj na:
- pečené zemiaky
- ochutenie domáceho hummusu
- rýchle nátierky a dipy
💚 Bujónka dodá vašim letným receptom šťavu – bez kompromisov. A s chuťou, ktorá vás neprestane baviť.
05. 06. 2025