Raw lieskové guličky
Krásne sladké guličky len vďaka datliam v chrumkavej raw čokoláde s kúskami lieskových orechov. Ďalší z receptov, ktorými môžete ozvláštniť tohtoročné cukroví. Navyše týmto receptom zaručene ohromíte zástancov tradičných vianočných cukroviniek.
Fotografie z postupu prípravy nájdete dole pod článkom.
Recept je na 30 guličiek
Guličky
- 250 g lieskových orechov alebo 250 g lieskoorieškovej múky
- 200 g datlí bez kôstok
- 3 pl chocotely
- štipka soli
- 30 ks lieskových orechov
Čokoláda
- 8 pl kokosového oleja
- 8 pl kakaového prášku v raw kvalite
- 4 pl agáve sirupu
- 2 pl chocotely
- hrsť lieskových orechov
POSTUP
Ako prvé pripravíme guličky. Datle si aspoň na 30 minút namočíme do vody. Rozmixujeme 250 g lieskových orechov na múku alebo použijeme priamo lieskovoorieškovú múku. Pridáme štipku soli, chocotelu a scedené datle. Mixujeme na jednotnú hmotu. Z tej si vždy vezmeme malú časť, z ktorej urobíme placku a zabalíme do nej lieskový orech, vytvarujeme guľôčku. Hotové guličky dáme aspoň na hodinu do mrazničky.
Potom ich budeme zmáčať v čokoláde. Nad vodným kúpeľom si rozpustíme kokosový olej, zmiešame ho s agáve sirupom, kakaom a chocotelom. Keď je celá zmes rozpustená pridáme k nej nakrájané lieskové orechy. Necháme ich stuhnúť v chladničke, kde ich aj skladujeme.
Ak chcete guličky s väčšou čokoládovou vrstvou, môžete ich po stuhnutí obaliť v čokoláde ešte raz.
29. 11. 2023