Úvod / Magazín

Cestoviny z jedného hrnca

Potrebujeme:

2 pl olej, 

1 cibuľa, 

1 pl sladkej papriky, 

1 žltá paprika, 

1 červená paprika, 

1 plechovka drvených paradajok, 

hrsť kešu orechov

3-4 pl Bujonky - paprika a chilli

0,6 l vody, 

80 g cíceru (suchý stav) - uvariť, 

250 g cestovín.

Na servírovanie - čerstvá petržlenová vňať, orechovo-semienková posypka

Na oleji opražíme na kocky nakrájanú cibuľu. Potom zasmahneme sladkú papriku a pridáme papriky aj nakrájané na kocky a kešu orechy.

Opečieme, pridáme plechovku drvených paradajok, uvarený cícer, bujónku, cestoviny a zalejeme vodou.

Necháme variť cca 15 minút, trvá to trošku dlhšie, ako keby ste varili cestoviny samostatne. Odporúčam v priebehu celú zmes premiešať a ochutnať, či sú cestoviny akurát.

Môžeme servírovať s čerstvou petržlenovou vňaťou a semienkovou posypkou. (Tú si pripravíte tak, že obľúbené orechy a semienka rozmixujete najemno, zmiešate so soľou a lahôdkovým droždím.)

12. 01. 2024

Dalšie články

Veganský velikonoční beránek

Pečete na svátky jara velikonočního beránka? Vyzkoušejte zdravou verzi bez vajec a s přídavkem…

Sušené plody - istota v zimnom období

Popularita sušených plodov sa v posledných rokoch šplhá tak vysoko, že už môže zdatne konkurovať…

Acai jahodové kuličky (VIDEORECEPT)

Poslední měsíc se u mě nesl v duchu datlí. A to z jednoho prostého důvodu – dá se z nich dělat…