Cestoviny z jedného hrnca
Zapečená zmes s cícerom, cestovinami a bujónkou Orient
Potrebujeme:
-
2 lyžice oleja
-
1 cibuľu
-
1 lyžicu sladkej papriky
-
1 žltú papriku
-
1 červenú papriku
-
1 plechovku drvených paradajok
-
hrsť kešu orechov
-
3–4 lyžice Bujonky Orient
-
0,6 l vody
-
80 g suchého cíceru (vopred uvarené)
-
250 g cestovín
Na dozdobenie: čerstvá petržlenová vňať, orechovo-semienková posypka
Postup:
Na oleji orestujte najemno nakrájanú cibuľu dozlatista. Pridajte sladkú papriku, krátko ju zasmahnite a prisypte na kocky nakrájané farebné papriky a kešu orechy. Všetko spoločne opečte, kým sa papriky ľahko nezmäknú.
Potom pridajte drvené paradajky, uvarený cícer, bujónku orient , cestoviny a zalejte vodou.
Varte približne 15 minút , kým nie sú cestoviny mäkké. Zmes počas varenia niekoľkokrát premiešajte a prípadne dochuťte.
Pri podávaní ozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou a orechovo-semienkovou posypkou (tú pripravíte jednoducho – obľúbené orechy a semienka rozmixujte najemno, zmiešajte so soľou a lahôdkovým droždím).
12. 01. 2024

