Úvod / Zdravé potraviny / Ochucovadlá, omáčky, dipy

COUNTRY LIFE TAMARI SOJOVÁ OMÁČKA BIO 500 ML

COUNTRY LIFE TAMARI SOJOVÁ OMÁČKA BIO 500 ML

COUNTRY LIFE TAMARI SOJOVÁ OMÁČKA BIO 500 ML

5,22 €(4,35 € bez DPH)
SklademOdošleme v pondelok 13. 05.

COUNTRY LIFE TAMARI SOJOVÁ OMÁČKA BIO 500 ML

Tamari sa vyrába z prirodzene bezlepkových surovín. Oproti obyčajnému lacným „sójovým omáčkam“ tamari neobsahuje žiadne zvýrazňovače chuti, farbivá ani umelé sladidlá.
Vedľa základných štyroch chutí (sladká, horká, slaná, kyslá), je ešte chuť piata – umami. Označuje sa ako „lahodná“, „chuť zrelosti“ a zvýrazňuje chuť pokrmu. Táto piata chuť je obsiahnutá aj vo fermentovaných výrobkoch – teda aj v sójovej omáčke tamari.

V Dobrotách leto 2013 sa na strane 4–6 a 12–13 dočítate bližšie informácie o fermentovaných sójových produktoch a ďalších japonských produktoch. Tu nájdete ďalšie zaujímavé informácie o výrobe a tipy na použitie japonských fermentovaných špecialít - shoyu , tamari a miso .

Tipy na použitie:

  • dresing na šalát s citrónom
    recept je popísaný tu
  • gratinovaná plnená cuketa
    recept je popísaný na strane 8 Dobrot leto 2013
  • šalát z avokáda a bielej reďkovky
    recept je popísaný na strane 9 Dobrot leto 2013
  • zálievka s kešu
    ľahko rozmixujte 2 lyžice tamari, 4 lyžice olivového oleja , 1 lyžicu balzamikového octu a hŕstku kešu orechov
  • dresing na šalát
    zmiešajte sezamový olej , tamari, agávový sirup , jablkový ocot
    dresing je výborný na rukolový šalát s avokádom
  • jednoduchý dresing na šalát
    zmiešajte tamari s olivovým olejom a octom
  • restovaná hliva úsričná
    hlivu restujte na troche olivového oleja , keď sú huby napoly hotové, pridajte tamari a dokončite restovanie
  • marinády
  • na zeleninu, mäso aj ryby
    tamari zmiešajte podľa chuti s medom alebo javorovým alebo agávovým sirupom , potrite surovinu zmesou a pečte v rúre alebo grilujte; výborná je glazovaná cuketa, tekvica alebo mrkva
  • pokrmy založené na paradajkách (napr. omáčky na cestoviny)
    tamari potlačí kyslosť paradajok a prospeje celkovej chuti pokrmu
  • polievky, omáčky, zeleninové zmesi...

Rozdiel medzi shoyu a tamari:
Shoyu a tamari sú viac-menej zameniteľné s tým, že tamari si lepšie udržia chuť a arómu pri tepelnej úprave. Shoyu sa naopak odporúča používať na finálne dochutenie hotového pokrmu. Nie je to ale žiadne železné pravidlo.

  • vyrába sa rozdielnym spôsobom – tamari vzniká ako vedľajší produkt pri výrobe klasickej miso pasty
  • tamari je vyrábaná z prirodzene bezlepkových surovín
  • tamari je tmavšia, hustejšia a má bohatšiu a výraznejšiu chuť

Zloženie

SÓJOVÉ BOBY (48,9 %), voda, morská soľ (13,8 %), alkohol (z cukrovej trstiny) 1,6 %, fermentačné činidlo (Aspergillus oryzae). Môže obsahovať stopy lepku.

Alergény

Sója

Skladovanie

Na chladnom a suchom mieste. Chráňte pred slnečným svetlom.

Kontrolované: SK-BIO-001.203-0000339.2023.001

Nutričné hodnoty COUNTRY LIFE TAMARI SOJOVÁ OMÁČKA BIO 500 ML

Nutričné hodnotyve 100gv 1 dávke
Energetická hodnota 315 kJ / 74 kcal
Tuky 0,2 g
z toho nasýtené mastné kyseliny 0,0 g
Sacharidy 8,3 g
z toho cukry 3,4 g
Bielkoviny 9,8 g
Soľ 15,0 g

Dotaz k produktu COUNTRY LIFE TAMARI SOJOVÁ OMÁČKA BIO 500 ML

Meno
Telefón
E-mailpovinné
povinné pole
Vaša otázkapovinné
povinné pole
 

Súvisiace produkty