Hlivová omáčka
(2 porcie)
Ingrediencie:
-
2 lyžice repkového oleja
-
1 cibuľa
-
½ lyžičky mletej rasce
-
500 g čerstvej hlivy ustricovej
-
2 lyžice Bujónky Hubová
-
200 ml vody
-
100 ml smotany (môže byť alternatíva rastlinná)
-
1 lyžička kukuričného škrobu
-
šťava z ½ citróna
-
½ lyžičky soli
-
200 g cestovín
Na servírovanie:
vlašské orechy, strúhaný parmezán, konopné semienka, bylinky
Postup:
Na panvici rozohrejeme olej a orestujeme na kocky nakrájanú cibuľu dozlatista. Pridáme na kúsky natrhanú hlivu ustricovú a restujeme, kým nezmenší svoj objem a nezačne zlátnuť.
Vmiešame mletú rascu a Bujónku Hubovú , zalejeme vodou a necháme asi 10 minút povariť.
Potom prilejeme smotanu. Pokiaľ chceme omáčku hustejšiu, rozmiešame kukuričný škrob v troche vody a vlejeme do zmesi – krátko povaríme, kým nezhustne.
Nakoniec dochutíme citrónovou šťavou a soľou podľa chuti. Zmiešame s uvarenými cestovinami a podávame.
19. 09. 2023

