RISOTTO s pečenými paprikami
(4 porcie)
Ingrediencie:
-
4 papriky
-
4 cibuľa
-
2 lyžice oleja
-
250 g ryže Arborio
-
2 lyžice Bujonky Orient
-
0,8 l vody
-
0,2 l bieleho vína
-
1 lyžička soli
Na servírovanie:
pečená paprika, orechy, opečený tempeh, semienka
Postup:
Papriky aj cibuľa očistíme, nakrájame na menšie kúsky, premiešame s olejom a pečieme približne 30 minút pri 180 ° C, kým krásne nezmäknú a nezačnú karamelizovať. Potom ich rozmixujeme dohladka na jemné pyré.
Na panvici rozohrejeme trochu oleja, pridáme ryžu a krátko ju orestujeme, kým sa nezačne lesknúť. Zalejeme bielym vínom a necháme odpariť alkohol. Pridáme Bujónku Orient a postupne podlievame vodou. Ryžu neustále miešame a vždy, keď začne hustnúť alebo sa lepiť na dno, pridáme ďalšiu naberačku vody.
Po asi 20 minútach pridáme paprikové pyré a varíme ďalších 10–15 minút, kým nie je ryža mäkká, ale stále na skus.
Hotové rizoto podávame s opečeným tempehom, kúskami pečenej papriky, orechmi, semienkami a čerstvou bylinkou.
08. 10. 2024

