Caldera Spices Vanilkový struk Crystal
Caldera Spices Vanilkový struk Crystal
Vanilkové struky najvyššej kvality vznikajú po starostlivom procese, ktorý začína ručným opelením kvetov vanilkovej orchidey a pokračuje dlhým zrením. Struky potrebujú minimálne 10 mesiacov od opelenia, aby dosiahli plnú zrelosť. Niektoré struky na rastline prezrievajú, čo spôsobuje ich jemné puknutie. Tento prirodzený proces umožňuje ďalšiemu vývoju aromatických látok, najmä vanilínu, ktorý je zodpovedný za jedinečnú vôňu a chuť vanilky.
Po zbere prechádzajú struky tradičnými procesmi fermentácie, sušenia a starenia. Na povrchu strukov sa potom objavujú kryštály vanilínu, ktoré im dodávajú charakteristický trblietavý vzhľad a potvrdzujú ich výnimočnú kvalitu.
Vzhľad a vlastnosti
- Obsah vanilínu: 3,0 až 4,0 %
- Dĺžka strukov: 18 až 25 cm
- Odroda: Vanilla planifolia (Bourbon)
- Pôvod: Sumatra
- Farba: tmavo hnedá s matným a mierne olejovým povrchom
- Štruktúra: pružné a stredne plné struky
- Vlhkosť: zvyšková vlhkosť maximálne 25 % hmotnosti zaisťuje intenzívny chuťový profil
- Unikátny znak: na povrchu strukov sú viditeľné kryštály vanilínu, ktoré zdôrazňujú ich vizuálnu aj senzorickú atraktivitu
Použitie
Vanilkový struk kryštalický je ideálny pre:
- Dezerty: creme brulee, panna cotta, vanilkovú zmrzlinu, pudingy, čokolády či polevy
- Nápoje: prémiové koktaily, pivo a ďalšie exkluzívne nápoje
- Slané jedlá: ázijské špeciality, exotické guláša, dusené mäsá, cestoviny a omáčky
Určenie
Vanilkové struky odporúčame profesionálnym cukrárom, pekárom, kuchárom, barmanom a baristom, ktorí vyžadujú exkluzívnu kvalitu, chuť, vôňu i estetický vzhľad. Perfektne sa hodí aj pre výrobcov exkluzívnych alkoholických drinkov a ďalších luxusných nápojov.
Zloženie
100% prírodný vanilkový struk. Bez pridaných látok či konzervačných látok.
Záruka
Vanilková orchidea je pestovaná v tropickej džungli, v prirodzených podmienkach, ktoré podporujú jej rast. Jedinou ľudskou pomocou je ručné opelenie kvetov a následný zber. Struky sú potom ručne triedené a ďalej spracovávané tradičnými postupmi v mieste pôvodu. To všetko ľuďmi, pre ktorých je vanilka podstatným zmyslom života.
Trvanlivosť a skladovanie
Vanilkové struky si uchovávajú svoju kvalitu 24 mesiacov, pokiaľ sú skladované v neotvorenom balení pri izbovej teplote.