Úvod / Magazín

Prečo práve Bujónka?

Bujónka Bujónka Počet přečtení 437×

Bujónka je skvelá, jemná pasta vyrobená iba z kvalitných surovín.

Z mäsa zo slovenských fariem, čerstvej zeleniny, byliniek, olivového oleja, korenia a soli. Jej použitie sa medze nekladú. Bujón navyše neobsahuje žiadnu chémiu, lepok, ani laktózu.

S Bujónkou uvaríte aj dochutíte všetko!

1) Jednoduché použitie

Varenie ryže, kuskusu, bulguru...

Prílohu uvaríme podľa návodu uvedenom na obale. Do vody, v ktorej budeme surovinu variť, vmiešame bujónku (1 polievková lyžica na 500ml vody). Po uvarení získame pokrm plný chuti!

2) Základ polievky

S Bujónkou máte vývar vždy po ruke! Zmiešame vodu s primeraným množstvom bujónky a pridáme akúkoľvek zeleninu.

3) Základné omáčky

Z cibule, oleja a múky vytvoríme zápražku. Až zápražka zozlatne, zalejeme ju vodou, za stáleho miešania a pridáme bujónku a povaríme. Nakoniec môžeme pridať smotanu.

...Keď Vám Bujónka zostane, použite ju kamkoľvek namiesto soli!

Aký je rozdiel medzi bujónom v skratke a našou Bujónkou?

Zloženie hovädzie Bujónky:

hovädzie mäso 47%, zelenina 41% (celer, mrkva, paradajka, cibuľa, petržlenová vňať, ligurček), hrubozrnná morská soľ 12%, bobkový list, klinčeky, nové korenie.

Bez chémie, lepku a laktózy.

Zloženie hovädzieho bujónu v kocke:

soľ jedlá s jódom, škrob, tuk palmový, látky zvýrazňujúce chuť a vôňu (E621, E631, E627), sušený extrakt hovädzieho mäsa 7,6% (jedlá soľ, hovädzí mäsový výťažok 47%, tuk palmový), sójový hydrolyzát, arómy, sušená zelenina (cibuľa 0,9%, karotka mletá, petržlenová vňať 0,4%), kvasnicový výťažok, farbivo E150c, kyselina citrónová, muškátový kvet mletý.

Môže obsahovať stopy lepku, vajec, mlieka, zeleru, vlčieho bôbu.

 

03. 06. 2024

Dalšie články

Bílkoviny pro vegany? Máme pár tipů

Každá potravina se skládá ze tří základních složek, které nazýváme makronutrienty. Mezi…

RECEPT: Müsli kostky s macou

Dnes pre Vás máme recept od blogerky MaruškyVEG. Je to verzia zdravých müsli tyčiniek so…

Čím nahradiť nezdravé sladkosti?

Podľa odborníkov by deti mali denne zorganizovať 4 porcie ovocia a zeleniny. Aspoň polovica by mala…