NUTTY AGLIO OLIO PEPERONCINO 50 G
Talianska pikantná zmes na rôzne druhy cestovín, stačí pridať iba olivový olej.
Vzhľad a farba: hrubá zmes žltozelenej farby s viditeľnými kúskami cesnaku
Zloženie: soľ (max. 25%), chilli drvené, cesnak plátky, paprika drvená, petržlenová vňať drvená
Použitie v kuchyni: na všetky druhy cestovín, výborná na vaječné pokrmy, pizzu, dusenú aj čerstvú zeleninu, do zapekaných pokrmov.
TIP OD NÁS:
ŠPAGETY AGLIO OLIO PEPERONCINO
Potrebujeme: špagety, korenie aglio olio peperoncino, olivový olej, 100g sušených paradajok, syr parmezán.
Najskôr dáme do hlbšej panvice 4 lyžice olivového oleja a prisypeme 2 vrchovaté lyžice zmesi korenia „Aglio peperoncini“. Korenie necháme za studena nasiaknuť olejom a zmäknúť.
Uvaríme špagety podľa návodu, zlejeme a prikryté necháme chvíľku dôjsť.
Sušené paradajky vyberieme z oleja, nakrájame na kúsky a pridáme do panvice na korenie. Všetko pomaly osmažíme až Nám cesnak začne mierne hnednúť a zmes začne výrazne voňať (2 - 3 minúty). Teraz je správny čas pridať do panvice špagety a za opatrného premiešavania 2-3 minúty opražíme.
Podávame posypané strúhaným parmezánom. Spaghetti aglio olio peperoncini môžete servírovať aj ako výbornú prílohu napríklad k steakom.