Úvod / Zdravé potraviny / Čerstvo pražená káva a čaje

DOT COFFEE KOLUMBIA - DECAF 250 G (zrnková káva)

DOT COFFEE KOLUMBIA - DECAF 250 G (zrnková káva)

DOT COFFEE KOLUMBIA - DECAF 250 G (zrnková káva)

11,63 €(9,69 € bez DPH)
SklademOdošleme v pondelok 13. 05.

DOT COFFEE KOLUMBIA - DECAF 250 G (zrnková káva)

Káva v chuti mliečnej čokolády, čiernych ríbezlí a čerešní.

Decaf je bezkofeínová káva, ktorá bola spracovaná metódou Sugar Cane EA Decaf. Ide o metódu dekofeinizácie za pomoci cukrovej trstiny. S touto metódou zbavenia kofeínu sa stretnete najmä u káv z Kolumbie. Ide o najšetrnejšiu alternatívu na výrobu bezkofeínovej kávy. Káva má skutočne lahodnú chuť, pretože spĺňa podmienky výberovej kávy.

Táto káva pochádza z oblasti Eje Cafetero v Kolumbii. Je to blendová káva, čo znamená, že sa skladá z viacerých odrôd od viacerých farmárov. Hlavnými odrodami sú Caturra a Castillo, ďalšie potom Tabi, Bourbon a Colombia.

PROCES DEKOFEINIZÁCIE

Dekofeinizácia prebieha za pomoci cukrovej trstiny, ktorá sa v Kolumbii pestuje vo veľkom. Používa sa ako zdroj etyl-acetátu (EA). Najprv sa melasa z cukrovej trstiny nechá fermentovať, kedy pri fermentácii vzniká etanol. Ten sa následne zmieša s kyselinou octovou, a tým vznikne etylacetát.

Zelené kávové zrná sa pri nízkom tlaku naparia, aby sa otvorili jej póry. Následne prebieha vymývanie kofeínu, a to tak, že sa káva omýva vodou, v ktorej bol rozpustený etylacetát. Ten nahradí v molekulárnej štruktúre kofeín, ktorý sa uvoľní do tekutiny.

Tento proces sa niekoľkokrát opakuje, kým sa nepodarí z kávy odstrániť aspoň 97% kofeínu. Potom sa kávové zrná opäť naparujú, čím sa zbavia zvyšku etylacetátu.

Nakoniec sa káva suší, kým nedosiahne vlhkosť podobnú, akú mali pred procesom (10 - 12 %). Sušenie väčšinou prebieha vo vákuových bubnových sušičkách.

Zloženie:

100 % Arabica Kolumbia zrnková

Dotaz k produktu DOT COFFEE KOLUMBIA - DECAF 250 G (zrnková káva)

Meno
Telefón
E-mailpovinné
povinné pole
Vaša otázkapovinné
povinné pole
 

Súvisiace produkty