Úvod / Zdravé potraviny / Čerstvo pražená káva a čaje

DOT COFFEE RWANDA GITESI 250 G (zrnková káva)

DOT COFFEE RWANDA GITESI 250 G (zrnková káva)

DOT COFFEE RWANDA GITESI 250 G (zrnková káva)

12,28 €(10,23 € bez DPH)
SklademOdošleme v pondelok 13. 05.

DOT COFFEE RWANDA GITESI 250 G (zrnková káva)

Čistá a sladká káva s chuťou jazmínového čaju, citrusov a červeného ovocia.

Gitesi je súkromná umývacia stanica, ktorú vlastní a prevádzkuje tím otca a syna, Alexis a Aime Gahizi. Umývacia stanica bola postavená v roku 2005 a začala spracovávať kávu v roku 2006. Nachádza sa v sektore Gitesi v západnej provincii Rwanda. V prvých rokoch sa snažili udržať umývaciu stanicu v prevádzke a tvrdo bojovali, aby z nej urobili ziskový biznis. Nakoniec sa im v roku 2010 podarilo dosiahnuť zisk a odvtedy vybudovali udržateľnú spoločnosť.

Alexis pochádza z okresu Karongi, kde sa Gitesi nachádza, a jeho rodina v tomto regióne pestuje kávu už po generácie. Gitesi má veľmi silné vzťahy s farmármi v miestnej komunite (viac ako 1800 pestovateľov kávy, ktorí sem dodávajú). Farmy sú vo všeobecnosti veľmi malé rodinné prevádzky, rodina sa stará o rastliny a zbiera čerešne sama.

SPRACOVANIE KÁVOVÝCH TREŠNÍ

Dodávky kávových čerešní

Aime a zamestnanci Gitesi sú vyškolení v riadení dodávok čerešní od farmárov. Majú veľmi prísne postupy pre príjem a triedenie. Počiatočné triedenie musia vykonať sami dodávajúci poľnohospodári a pokiaľ to nie je dostatočne vykonané, musia čerešne pretriediť ešte zamestnanci. Čerešne sa umiestnia do nádrže s vodou, kde sa odstránia plávajúce kusy a spracujú sa oddelene ako káva nižšej kvality.

Fermentácia a pranie

Klíma po väčšinu sezóny v Rwande je relatívne chladné, čo pomáha pri kontrole procesu fermentácie.
Z vytriedených čerešní sa najskôr odstráni koža, dreň a 70% slizu. Káva je následne fermentovaná za sucha po dobu 10-12 hodín. Potom sa opäť triedi a premyje v kanáloch, kde sa podľa hustoty rozdelí na dve triedy. Následne sa máča v nádržiach s čistou vodou po dobu 16 hodín.

Sušenie

Po máčaní sa kávové zrná presunú na predsušiace stoly, ktoré sú v tieni a kde sa vykonáva ďalšie ručné triedenie, pretože v tomto bode je oveľa jednoduchšie vidieť vady. Nakoniec sa káva suší na afrických sušiarňach až 15 dní.

Sezóna pre Rwandu môže prebiehať od marca do augusta, ale z väčšej časti je to od mája do júla v závislosti od počasia a nadmorskej výšky, v ktorej sa káva pestuje.

Káva je balená v náhradných sáčkoch z dôvodu neskorého dodania originálnych sáčkov od dodávateľa.

Zloženie:

100 % Arabica Rwanda zrnková

Dotaz k produktu DOT COFFEE RWANDA GITESI 250 G (zrnková káva)

Meno
Telefón
E-mailpovinné
povinné pole
Vaša otázkapovinné
povinné pole
 

Súvisiace produkty